Velkommen til min lappeverden

lørdag 3. desember 2011

Førjulstid og juletradisjoner

Dette er den tiden på året hvor husmorinstinktet kommer litt mer til overflaten enn resten av året.Man har vel fått nedarvet og tilegnet seg en tradisjon som det er vanskelig å bryte, og som en kanskje heller ikke skal bryte ut av.


Når desember kommer er julegardinene kommet opp i stue og kjøkken, julemusikken er plukket fram. I år har jeg også lastet ned Wimp  og har dermed tilgang på all den julemusikken som finnes der.

For flere år siden laget jeg med en julebok hvor jeg skriver ned hva som skjer i desember og  hva som skal handles og lages.
Denne boka tar jeg fram og blar meg tilbake slik at jeg ser hvilke tabber jeg gjorde med julebaksten tidligere og prøver da å unngå de samme i årSmilefjes

Lefser og sukkersalta juleskinke må lages. Sukkersalta juleskinke (sukkerrimmad julskinka) er en  svensk tradisjon som jeg stiftet bekjentskap med etter mange år i Halden.

I dag har jeg startet med lefsebaking.Her i huset må de lages glutenfrie og oppskriften jeg bruker er veldig god å jobbe med og lett å kjevle ut.

SDC10909      SDC10910                  

Første porsjon er ferdigsteika og skal avkjøles slik at de kan smøres med deilig fyll

                                           
 SDC10911
En ivrig tilskuer

2 kommentarer:

Edny sa...

Så flink du er;) Nå fikk jeg lyst til å ta meg en tur;)

Anonym sa...

Hørtes godt ut. Bakte julekaker igår mine svigerdøtre og jeg, så var det middag til 12 og bursdagskaffe til 14. Trivelig, det nermer seg jul. Jeg og har ei bok der jeg skriver det jeg gjør fram mot jul. Kos deg.

Hilsen Elisabeth på Levanger.