Velkommen til min lappeverden

søndag 26. februar 2012

Kreativ helg

Nå er vi kommet til søndag kveld og det er snart på tide å rydde opp etter seg. Min kjære mann har stilt som kokk i hele helga, slik at jeg har fått utfoldet meg på syrommet.Smilefjes
Jeg har lenge hatt lyst til  å sy meg en lue/hatt for jeg syns det er både praktisk og tøft, men det har bare blitt med tanken  inntil i dag.

Barnebarna ønsker seg tova votter, men etter flere forsøk har jeg gitt opp å få til noe som passer så jeg tror jeg prøver meg på å sy noen istedet…..jeg er asolutt ikke venn med vaskemaskina når den skal toveTrist fjes
Så jeg googlet “sy votter” og ramlet da over denne bloggen, og ble sittende lenge og kikke. For en utrolig produskjon denne dama har.

Men jeg fikk inspirasjon til å gå i gang med mitt prosjekt som hadde ligget og ulmet i lang tid.Siden jeg ikke har noe mønster på votter til barn måtte jeg teste ut teknikken i størrelse “bestemor” for å se om det funka. Og det gjorde det……..

Luemønster hadde jeg tatt vare på fra yngre dager, og dette justerte jeg litt slik at jeg fikk det til å passe. Dette resulterer i en hatt til som må tilpasses noe ennå før den blir bruksklar.
Og siden jeg er i broderimodus med min “store blå” måtte det tilpasses broderi også. På lua/hatten applikerte jeg og sydde på frihånd ,med stoppefoten, i samme stil som mønstret på vottene.

Her er bilder av både strikket hals, votter og lue/hatt…………..men tør jeg bruke Lue/hatten mon tro……………….

3 kommentarer:

Edny sine puslerier sa...

Wow, Ildri!! Kjempestilig!! Det må du bare bruke.

Ildri sa...

Kan vel være greit å bruke på hytta der igen ser meg heheheeh

2ne sa...

Lekkert sett du har laget :-)